förlängd reseförsäkring

Förlängd reseförsäkring

Att vara rätt försäkrad när du reser är viktigare än vad du kan tro, speciellt när du ska resa långt eller vara borta länge. Hemförsäkringar innehåller ofta ett visst skydd även under resor, men det är viktigt att ta reda på vad som ingår och hur länge reseskyddet gäller innan man ger sig i väg.

Ibland kan det behövas en tilläggsförsäkring eller en förlängd reseförsäkring, för att du ska vara skyddad under hela resan. Här går vi igenom reseförsäkringar och sådant som kan vara bra att tänka på när det gäller reseförsäkringar.

Innehållsförteckning

Varför behöver man reseförsäkring?

För att kunna känna dig trygg om olyckan skulle vara framme under resan så behöver du en reseförsäkring. Det är egentligen inte mer avancerat än så. Inför en resa vill du förmodligen inte tänka på vad som kan gå snett, men om något skulle hända så är det skönt att veta att du åtminstone är rätt försäkrad.

Hemförsäkringar innehåller som sagt ofta ett visst reseskydd, och fördelen med detta är förstås att du automatiskt har en reseförsäkring när det behövs – utan att du behöver göra något inför resan. Det kan dock vara bra att ta reda på vad just din hemförsäkring har för reseskydd, och om det är tillräckligt. Ibland behövs nämligen en mer omfattande reseförsäkring, eller en förlängd reseförsäkring.

reseförsakring

Vad innebär förlängd reseförsäkring?

En förlängd reseförsäkring innebär helt enkelt att försäkringen gäller även under längre resor. Den reseförsäkring som ingår i en hemförsäkring gäller ofta under 30 dagar, och för längre resor behöver du alltså en förlängd reseförsäkring.

Det är viktigt att se till att förlänga reseförsäkringen om man ska vara bortrest längre, just för att man annars är oförsäkrad efter en viss tid. Tänk dock på att hur länge reseförsäkringen gäller kan variera mellan olika försäkringsbolag, och därför är det viktigt att ta reda på vad som gäller i god tid innan resan. Om du behöver en förlängd reseförsäkring måste du också kontakta försäkringsbolaget innan resan.

Vad ingår i en reseförsäkring?

Exakt vad som ingår i en reseförsäkring beror förstås på vilken reseförsäkring du har. Det reseskydd som ingår i hemförsäkringen kan också variera något mellan olika försäkringsbolag, så för att vara säker på vilket reseskydd du har bör du helt enkelt kolla upp vad din försäkring täcker.

Gofidos reseförsäkring täcker det som hemförsäkringen täcker, vilket innebär att du har samma skydd oavsett om du är hemma eller ute och reser. Dessutom täcker den olyckor under resan, eller om du blir sjuk och måste uppsöka läkare. Den gäller också om någon närstående blir sjuk, så att du måste resa hem igen.

När det gäller sjukdom så täcker försäkringen akut sjukdom, akut tandvård, olycksfall, akuta nödsituationer samt om du behöver resa hem för att en närstående har avlidit, blivit allvarligt sjuk eller skadad.

Generellt kan man säga att reseförsäkringen skyddar dig och ditt bagage under resan. Om dina saker blir stulna eller skadade så får du ersättning för det. Extra värdefulla saker kan du teckna en tilläggsförsäkring för.

Tilläggsförsäkringar till reseförsäkringen

En tilläggsförsäkring kan vara nödvändig vid vissa resor, eller när du vill ha ett extra omfattande skydd. Utöver tilläggsförsäkringen för värdefulla saker så kan du välja till exempel en resetrubbelförsäkring. En sådan tilläggsförsäkring täcker försenat bagage, med upp till 5000 kronor. Med en resetrubbelförsäkring ingår även avbokningsskydd, men med vissa villkor, samt flera andra delar.

travel insurance

Annat som kan vara bra att tänka på

När du ska resa i väg så bör du gå igenom alla dina försäkringar och ta reda på vilket skydd du har under resan. Om du har flera försäkringar utöver hemförsäkringen, till exempel personförsäkring eller olycksfallsförsäkring, så kan det vara en bra idé att ta reda på vad dessa täcker när du är ute och reser. Många försäkringar gäller i andra länder, men inte i alla länder, vilket innebär att du kanske har ett bredare skydd än vad du tror – eller precis tvärtom, att du inte är så skyddad som du tror.

Om du betalar resan med ett kreditkort så ingår ofta en försäkring där också, genom kreditkortsbolaget. Många kreditkort innehåller nämligen en viss reseförsäkring, som kan omfatta till exempel resetrubbel. Ta reda på om du har en sådan. Ibland kan man även lägga till en försäkring hos flygbolaget, och det är förstås viktigt att veta vad den omfattar, så att du inte råkar skaffa en likadan tilläggsförsäkring.

Leave a reply