Friends Arena Stockholm

3 hotell nära Friends Arena

När Friends Arena och Mall of Scandinavia byggdes skapades ett helt nytt shoppingområde med allt från hotellkomplex och butiker och serviceföretag. De dagar det är sport eller shower på Friends Arena ökar även trycket i butikerna i Mall of Scandinavia då många passar på att shoppa i ”Sveriges bästa köpcentrum 2017”.

För dig som vill boka hotell nära Friends Arena finns ett flertal olika alternativ att välja på. De skiljer sig både gällande standard och pris.

Quality Hotel Friends

Som namnet antyder ligger detta hotell extremt nära Friends Arena. Perfekt läge för de som snabbt vill komma till hotellrummet efter exempelvis en konsert eller kvällsmingel på arenan. Det är nämligen bara 100 meter till hotellet.

Quality är en hotellkedja som finns över hela Sverige och har medelhög standard (fyrstjärnigt). Lite högre priser än de billigaste alternativen men även något bättre kvalité – och läge.

The Winery Hotel

De som kan tänka sig gå 800 meter kan istället välja The Winery Hotel. Ett hotell som starkt rekommenderas för de som har ett stort intresse för vin. De beskriver det själva med att man får följa med på ”druvans resa från vingård till glas”. De har till och med en egen tillverkning av vin. Självklart finns det restaurang på hotellet där personalen har god kunskap om vilka viner som passar till frukost-, lunch- och middagsmenyn.

 

Apart Direct Solna

Apart Direct erbjuder lägenhetshotell som därmed skapar en helt annan flexibilitet än de ovan nämnde alternativen. Lägenheterna känns hemtrevliga och ger goda möjligheter till att laga mat eller ”bara vara” i lägenheten en dag. Som barnfamilj kan detta vara ett mycket bra alternativ då hotellrummen ofta upplevs små och begränsade.

Prismässigt kostar det ändå inte mer än ett hotell riktigt nära arenan. Härifrån tar det däremot ca 30 minuter att gå till Friends Arena. Ett alternativ är att gå 10 minuter och sedan ta kollektivtrafiken sista biten.

Leave a reply