Barcelona Sevärdheter

La Sagrada Família

Besök La Sagrada Familia i Barcelona på en 1,5 timmars båtresa! Med en kunnig lokal guide, gå rakt förbi katedralens långa ingångslinjer för att lära dig mer om den UNESCO-listade katedralen och dess karismatiska skapare: Antoni Gaudi. Efter att ha besökt monumentet, rekommenderas att  besöka platsen La Sagrada Familia Museum för att se en rad katedralartefakter.

Välj en starttid som passar ditt schema och följ sedan din guide i centrala Barcelona. Gå rakt förbi de långa ingångslinjerna, som ofta är över två timmar långa, till Gaudis gotiska mästerverk: La Sagrada Familia. Efter att ha gått över den långa linjen, då är nästa steg att gå för att utforska Barcelonas vackra kyrka på en fantastisk vandringstur. Där påven Benedict XVI, lär dig allt om sin fascinerande historia från din guide och hör hur Gaudi utformade kyrkans interiör som ett latinskt kors komplett med fem gångar. Blå i beundran vid den överdådiga prydnaden och gå under valv som mäter ca 70 meter högt. Innan du lämnar kyrkan, besök La Sagrada Familia Museum för att se ritningar, gipsmodeller och bilder om katedralens utveckling sedan sena 1880-talet. La Sagrada Familia är fortfarande famously oavslutat, och museet dokumenterar också information om den konstruktion som för närvarande är igång. Byggnadens förväntade slutdatum är 2026, hundraårsdagen av Gaudis död. Din turné avslutas inuti museet, men du kan alltid stanna längre inne om du vill bläddra bland utställningarna i din egen takt.

Nattlivet i Barcelona

En sak kommer du snart att lära dig om Barcelona är det en stad som inte sover. Spanjorerna äta sent, dricker sent och går ut väldigt sent. Blir inte  förvånad om nattklubbarna är ganska tomma tills åtminstone 01:00 – 02:00 på morgonen, och de fortsätter fram till klockan 06:00. Tack och lov för siesta!

Barcelonas nattliv är mycket i linje med själva staden, trendigt, varierat och ibland spektakulärt. Även om du inte är en party-nisse i hjärtat är det värt att gå ut till minst en nattklubb bara för att se vad som erbjuds, bara att se utelivet är vackert i sig och kom ihåg att det finns fler och fler ”lounge” -klubbar som du kan gå till om du gillar att ta dina drinkar i lite lungnare miljö.

 

 

La Terrrazza

La Terrrazza var en av de första klubbarna i Barcelona för att förena utomhus och husmusik. Staden är kanske full av dem nu, men två årtionden senare är klubben fortfarande den mest berömda  av sitt slag. Beläget i Poble Espanyol, är denna stora, Ibiza-smaksatta terrassen och en stor bildskärm av skulpterade kroppar, klumpiga klyvningar, marmorskinkor. Lite kläder rekommenderas som alltid på festerna i dessa klimat, men trots att klubben är öppen endast under sommarmånaderna, klä inte på dig som att du ska gå till poolen. Baddräkt och flip-flops kommer att lämna dig strandsatta vid dörren. Lite fancy men ändå efter värmen som tillkommer.

 

 

 

 

Leave a reply