Gibraltar sevärdigheter

Gibralatar upplev det bästa av två världar

Sjuhundra år efter Kristi födelse erövrade den arabiska ledaren Tarik-Ibn-Zeyad kullen och namngav den Jebel-Tarik (Tariks berg). En viktig militär- och sjöbas, vem som ägde makten förändrades många gånger under de följande åtta århundradena av den arabiska ockupationen i Spanien. I början av 1300- talet ockuperade spanska styrkorna Gibraltar i tjugofyra år, men i 1333 återvände det till den marockanska kontrollen. Berget blev återigen spansk år 1462 då hertigen av Medina Sidonia återtog den. I början av 1700-talet blev det ännu ett ägarbyte. Då i juli 1704 såg Admiral Sir George Rooke, när han låg i staden Tetuan på marockos sida med en stor kombinerad flotta av brittiska och nederländska krigsskepp, ett tillfälle ypperligt att överta berget. Stadens fäder vägrade att ge upp berget men efter 15 000 rundor av skott och hylsor av den brittiska armen och seglare blev slutligen berget besegrat och varit brittiskt sedan dess.

Någon som gör Gibraltar till en upplevelse som man sent kommer glömma är dess natur och möjlighet att blanda in den nya moderna kulturen i staden, tillsammans med minnen från Gibraltars historia. Upplevelsen att kunna ta en gondollift till toppen av berget och se utsikten ut över hela Gibraltars stad, natur och havet som sträker sig så långt ögat kan nå och fria apor som springer runt vid dina fötter. Helt klart något man skall göra under sin resa till Gibraltar!

 

Gibraltar har mycket att erbjuda, men det vi tycker är TOP 5 sevärdigheter i gibraltar är:

 1.  Toppen av berget!
  ta den tur med lift till toppen av berget för att uppleva fria apor och en magisk utsikt!
 2. St Michael’s Cave!
  Det är inte bara ett stort berg, inuti finns ett hjärta som har en vacker historia att berätta!
  Idag finns det spelningar och se på där historian spelas up på plats i hjärtat av Gibraltar!
 3. Catalan Bay!
  Öster om staden ligger denna fridfulla fiskeby. Stick ifrån den upptagna stadskärnan och få lungn och ro vid  en av Gibraltars bästa stränder
  och en rad underbara fiskrestauranger.
 4. Alameda Gardens!
  Du får inte missa den vackra naturen och uppleva alla djur, uppträdanden som finns i den fina parken!
 5. Europas punkt.
  Som Gibraltars sydligaste punkt, på en klar dag kan du se Afrikas kust.

 

Om du blir drabbad av flygförsening så kan du få kompensation upp till 6000 kronor, se vår sida om flygförseningar

Leave a reply