Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dittprivatlan/resklarbloggen.se/wp-content/plugins/magneto-sidebar-generator_/html.php on line 83
Kapellskär - Paldiski – Ta färjan till Estland och upplev mängder med saker att göra i Tallinn - Resklarbloggen
Tallinn att göra

Kapellskär – Paldiski – Ta färjan till Estland och upplev mängder med saker att göra i Tallinn

Estland är ett av de populäraste alternativen för alla som vill bege sig utomlands. Du kan enkelt åka rutten Kapellskär – Paldiski och inom ca tio timmar befinna dig i en av Europas mest pulserande huvudstäder.

 

Att bege sig utomlands är idag enklare än någonsin. Om man dessutom vill vara miljövänlig finns det en mängd olika alternativ att välja på. Ordet ”flygskam” blir allt vanligare i vardagsspråket, så varför inte vara nytänkande och ta båten när du reser bort, dessutom slipper du ju flygförseningar. En färja till Estland tar mellan nio och elva timmar. Du går av i Paldiski, Estland och sedan är det endast 50 minuter med bil bort till festliga Tallinn.

I Tallinn kan du njuta av diverse sevärdheter och kulturella upplevelser innan det är dags att ta färjan tillbaka. Att ta färjan Kapellskär Paldiski är enkelt. Det går flera turer per dag och du kan åka såväl en dagsfärja som en nattfärja.

 

Bäst tid på året att besöka Paldiski, Estland

Kapellskär – Paldiski är en av de populäraste rutterna för alla som vill till Estland. Du tar dig snabbt och enkelt till färjan som ligger en timme utanför Stockholm. Ofta ordnar färjebolaget med busstransfer bort till hamnen. Att ta en färja till Estland är inte säsongsbetonat. Du kan alltså ta dig hit under såväl sommar som vinter. Hamnen i Paldiski, Estland står alltid redo att ta emot dig.

En färja Paldiski är mer än väl värd att åka om du vill se en levande stad på andra sidan Östersjön. Det är det absolut enklaste sättet att ta dig till Paldiski, Estland. Här kommer du mötas av en kultur som är helt olika den svenska. På medeltiden var Tallinn en knutpunkt för handelsvägar. Idag är staden istället en knutpunkt för alla som vill ta sig iväg över en weekend och uppleva Östeuropa.

 

Därför ska du åka rutten Kapellskär – Paldiski

I Tallinn finns det många platser att upptäcka för den nyfikne. Efter en snabb färja till Estland kan du ta en heldag i denna vackra stad. Om du istället vill åka turen Kapellskär Paldiski och stanna över natten finns det många boenden att välja mellan i staden.

Tallinn bjuder dig på barockslottet Toompea med vackra vyer, Alexander Nevsky-katedralen samt riktigt många museer. För att inte tala om hur fin själva staden är. Att strosa runt i Tallinn är ett nöje i sig! Något som är extra populärt är att spana in alla färggranna byggnader i Gamla stan.  Här finns mäktiga kyrkor och den stora stadsmuren. Ta med dig bra skor för det är kullerstensgator som gäller. Tallinn bjuder även på bra matupplevelser. Det är värt att ta en färja till Estland bara för att få smaka på all god mat som stadens restauranger serverar.

När du befinner dig på båten till Paldiski Estland får du inte missa allt roligt som finns att göra. Du kan fylla på alkohol- och godisförrådet i Taxfree för låga priser. Dessutom finns det restauranger och barer samt det vackra havet att njuta av.

Leave a reply