Nigardsbreen glacier, Norges Blåa Hjärta!

Det här är en av de mest tillgängliga glaciärerna, där du kan kika i den blå isen på mycket nära håll, och alla över fem år kan gå med guider på glaciärpromenader.
När du kör upp den natursköna dalen i Jostedalen kommer du att hamna på Breheimsenteret – nationalparken med en arkitektur inspirerad av glaciärformationerna. Från detta centrum är det en kort bilresa till parkeringen, och därifrån kan du antingen gå längs sjön upp till själva glaciären eller ta båten över sjön.

Det är nära 300 meter över havet, får du känslan av att du befinner dig i en flygplan, jämn polär miljö mellan sjön och glaciärmålet, och längre ner vid älvedelen kan du observera några av de processer som bildar landskap.

Smältvattnen från glaciärerna är en enorm nationell energiresurs vid framställning av vattenkraft.

Jostedalen

Detta unika landskap har också inspirerat artister att måla några av de stora konstverken i den norska national-romantiska eran.
Om du vill delta i guidade vandringar och promenader på själva glaciären, kontakta Breheimsenteret eller besökta guider och instruktörer hos Jostedalen Breførarlag.

Upptäck kraften i naturen, imponerande istorn och djupa blåspår. En upplevelse som du aldrig kommer att glömma!

Nigardsbreen glacier Blue Ice Hike är ett måste, något familjen sent kommer glömma här kommer ni att uppleva och lära dig att använda kramper och en isyxa, besöka isgrottor och lära dig allt om en glaciärs formativ kraft. En erfaren guide kommer att vara med dig under din vandring på glaciären och komplett glaciärutrustning kommer att tillhandahållas.

Nigardsbreen-glaciären ligger nära Sognefjorden och du kommer att ha utsikt över några av de blåsteisens mest imponerande områden!

Praktisk information

  • Ta med varma, vindtäta kläder, samt mat och något att dricka
  • Kläder måste täcka hela kroppen, så shorts eller T-shirts ska inte bäras
  • Möt din guide på utrustningsdepotet (skylt GUIDE) på parkeringen vid gletsjön ca 30 minuter före din starttid
  • Innan resan börjar börjar guiden informera om säkerhetsförhållandena
  • Min. ålder 12 år

Jostedal HotellBooking.com

Kommentera

Leave a reply