4 JULI 2022 - Författare: RESKLAR

KATAMARAN KRYSS I SPANIEN

Vill du boka in en händelserik och spännande upplevelse i sommar? Vill du kanske kombinera denna upplevelse med en härlig solsemester utomlands? Då har vi ett riktigt bra tips till dig, nämligen att boka in dig på en katamaran kryssning i Spanien! En katamarankryssning i Spanien kommer med stor sannolikhet innehålla alla olika delar som du vill att en semesterupplevelse ska bestå av; sol och värme, vatten och bad, nya upptäckter, fina vyer, härligt sällskap och en spännande utflykt.

Om du känner att detta kan vara en passande upplevelse för dig att boka in under din vistelse i Spanien ska du fortsätta läsa. Här nedan delar vi nämligen med oss av våra bästa tips just inför en katamaran kryss i södra Europa!

1. Olika typer av kryssningar med katamaran

När det kommer till att kryssa med en katamaran finns det flera olika typer av kryssningar man kan välja mellan. För att du lättare ska kunna hitta och boka den variant som passar just dig och dina preferenser har vi listat några olika typer av katamarankryssningar som man brukar kunna boka in sig på:

 • Katamarantur med dryck och mat

 • Katamarankryssning i solnedgången, med eller utan dryck och mat

 • Katamarankryssning i soluppgången, med eller utan dryck och mat

 • Dagstur katamarankryssning, med eller utan dryck och mat

 • Katamarankryssning till olika välkända öar, med eller utan stopp

Du kan ofta även hitta katamaranturer och kryssningar som varar olika länge. De kortaste turerna brukar vara på 1-1,5h, medan de längsta kan vara på 6-8 timmar eller mer. Det finns även vissa företag som erbjuder katamaran kryss med övernattning. För en tydligare överblick av vilka upplevelser du kan boka; klicka här.2. Till vilken destination ska vi åka?

Om en katamarankryssning i Spanien låter som något som kan passa dig finns det mängder av valmöjligheter när det kommer till hur du vill att utflykten ska vara och var du vill att utflykten ska ta dig. Några av de vanligaste öarna och städerna att åka välja som destination i just Spanien är:

 • Palma de Mallorca

 • Fuerteventura

 • Valencia

 • Lanzarote

 • Teneriffa

 • Barcelona

 • Ibiza

 • Menorca

Beroende på varifrån i landet du åker kommer restiden till de olika destinationerna såklart att variera. Och beroende på vilket företag du väljer att boka kryssningen med längden på stoppet på den utvalda destinationen att variera. Där kan du välja det alternativ som passar dig och dina önskemål bäst.

3. Att tänka på inför en katamaran kryss

Att åka på en kryssning med en katamaran är ungefär som att åka på en båtutflykt, bara med skillnaden att ni tar er fram med en katamaran istället för med en båt. Upplevelserna brukar alltså vara rätt lika. Det innebär i sin tur att det finns vissa saker man bör tänka på inför utflykten.

För precis som inför en båttur bör man inför en katamarankryssning ha koll på vissa saker, planera lite grann, och se till att man får med sig rätt packning. Här kommer våra tips på saker att tänka på och packa med sig inför en katamaran kryss i Spanien!

3.1. Packa efter längden på utflykten

Har du bokat in dig på en katamarantur som bara vara i några timmar är det inte lika viktigt att ha checka av packlistan. Det mesta brukar finnas med på båten, och skulle du glömma något så dröjer det inte så lång tid tills det att du kommer tillbaka.

Om du däremot ska åka på en kryssning som innebär övernattning skulle vi rekommendera dig att vara lite mer noggrann med packningen inför avfärd. Då behöver du nämligen även ta med dig saker som rena kläder till dagen efter, dina hudvårdsprodukter och möjliga duschartiklar, sovkläder, möjligt kvälls- och nattsnacks, och så vidare i ryggsäcken.

3.2. Ta med lite extra dryck och snacks

Oavsett om du har bokat en kryssningstur där det ingår dryck, mat och snacks eller inte så skulle vi rekommendera dig att ta med åtminstone en flaska vatten och lite olika snacks inför resan. Det finns ofta vatten och annan dryck att få eller köpa på båten, och även snacks. Men vill du inte riskera att bli utan, att behöva betala extra i onödan eller att det inte finns något på båten som du gillar eller tål är det smidigast att ta med sig ett eget litet kit.

3.3. Solskydd av alla dess slag

Att spendera en morgon, dag eller kväll på en katamaran i Spanien innebär oftast att du kommer vistas flertalet timmar i solen. Det speciellt om du bokar en dagstur. Det innebär i sin tur att det är viktigt att du i din packning ser till att få med dig solkräm, solhatt eller keps, kläder som kan ge extra skydd, samt solglasögon. Du vill hellre skydda dig för lite än för mycket.

3.4. Badkläder och rena kläder

En annan sak du absolut inte bör glömma att packa med dig är badkläder. En kryssningstur på vattnet i Spanien innebär inte allt för sällan både sol och bad. Då vill du ju inte vara den som behöver spendera hela turen på båten bara för att du var slarvig och glömde badkläder. Ta även med ett extra ombyte badkläder, samt andra rena och torra kläder och en handduk.

3.5. Dubbelkolla plats för avfärd

För att inte riskera att missa den utflykt du bokat in dig på bör du senast dagen innan avfärd dubbelkolla vilken plats ni ska samlas vid inför avgång. Det speciellt om du befinner dig på en ny plats och inte riktigt har koll på de olika områdena, eller om du åker med ett nytt företag.

Hittar du inte tydliga angivelser om detta i bokningen är det smart att kontakta företaget och fråga! Hellre att vara extra noggrann och att fråga en gång för mycket än att riskera att inte få åka med, speciellt om du betalat resan i förväg. Avfärd görs ofta från en marina, men var just den marinan är måste du själv kolla upp.

3.6. Vill du åka privat?

Om du inte vill att du och ditt sällskap ska behöva uppleva katamarankryssningen i Spanien tillsammans med andra är det viktigt att du ser till att boka in dig på en privat tur. Annars är sannolikheten väldigt stor att ni kommer behöva åka med andra.

Tänk dock på att det ofta blir rätt mycket dyrare att åka helt själva, speciellt om ni inte är så många. Möjligheten att hyra en helt egen katamaran med egen skeppare finns dock nästan alltid.4. Jämför företag

Det sista vi vill nämna innan du är helt redo att boka en katamarankryssning för att segla runt i Spanien är att du innan du bokar en viss kryssning bör jämföra olika företag. På så sätt får du en tydligare bild över vilka olika företag som finns att välja mellan, vilka olika destinationer och båtar de erbjuder, hur prisbilden ser ut, vad som kan inkluderas i ett paket, och så vidare.

Detta kan vara extra avgörande om ni bara är några få personer som vill åka på kryssning eller hyra en katamaran - ju färre ni är desto dyrare blir det per person. Vill du spara in lite extra kan det boka in dig på en katamaran kryss tillsammans med många andra. Då åker ni ofta på en större båt och kommer därmed trots det ha gott om utrymme och plats att njuta.

4.1. Boka en kryssning för flera

Vill du göra en katamarankryss tillsammans med ett större gäng? Då är det bara för dig att se över vilka möjligheter som finns att välja mellan, och sen boka in det alternativ som passar bäst. Hos Getyourguide kan du söka dig fram bland mängder av olika kryssningar och katamaraner i Spanien och boka in den upplevelse som just du fastnar för!

De flesta båtar som finns att hyra idag rymmer rätt många personer och kan med andra ord göra sig riktigt bra för såväl stora sällskap som för fester och andra event. Det är en otroligt härlig upplevelse att göra tillsammans, där ni kan segla över Atlanten och uppleva olika delar av världen på vattnet.

Känns inte Spanien eller utlandet som ett lockande alternativ kan det även vara möjligt att göra en sådan utflykt i Sverige. Idag finns det svenska företag som erbjuder katamaran för uthyrning. Du väljer själv vad du önskar ska finnas tillgängligt ombord och vilken segelbåt som passar tillfället och behoven. Det finns en katamarankryssning för alla.

5. Vill du veta mer om katamarankryssningar i hela Spanien?

Då rekommenderar vi att besöka catamarancruisespain.com