Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dittprivatlan/resklarbloggen.se/wp-content/plugins/magneto-sidebar-generator_/html.php on line 83
Whitehaven Beach Australiens Paradis! - Resklarbloggen

Whitehaven Beach Australiens Paradis!

Whitehaven Beach

Världens vackraste platser

En prisbelönt strand, Whitehaven Beach lever upp till sitt namn genom att ge en utsökt fristad för besökare som vill njuta av den orörda platsen.

Idealisk för alla som vill utforska Great Barrier Reef, är Whitehaven Beach särskilt känt för sin solskydda kiselsand som sträcker sig i nästan sju kilometer. För att nå ön kan turister hyra en båt från Shute Harbour, Airlie Beach eller Hamilton Island. Under 2008 tilldelades Whitehaven Beach till och med den mycket eftertraktade ”Queenslands renaste strand” av Keen Australia Beautiful.

Whitehaven Beach är en av de världsberömda Whitsundaysöarna, ett sortiment av 74 öar som är kända för sin oförskämda skönhet.

Resor till barriärrevet med Dykning och äventyr

Whitehaven Beach är en utmärkt dykplats, särskilt om du vill utforska Det stora barriärrevet. Wing Diving Adventures erbjuder till exempel olika typer av äventyrsresor med övernattningar på företagets ekokatamaraner. Detta företag erbjuder 2-3 nätters äventyrsresor, så att du kan spendera massor av tid där till dykning i Great Barrier Reef.

Det stora barriärrevet är ofta hyllad som Australiens mest anmärkningsvärda turistattraktion, Great Barrier Reef har rikligt med koraller och rikt marint liv med inte mindre än 3000 typer av revsystem.

Camping Whitehaven Beach

Whitehaven Beach är särskilt känd för sina natursköna campingplatser där du kan tillbringa natten mitt i naturen efter en spännande dag vid Det stora barriärrevet.

Med en mängd campingplatser erbjuder Whitehaven Beach också en härlig utsikt över natthimlen, något som utan tvekan alla kommer uppskatta. Om du vill hyra en privat båt på Whitehaven Beach är det ett utmärkt alternativ för att se mera i omgivningen men tänk på att du måste skaffa ett tillstånd. Inget tillstånd behövs om du planerar att nå stranden på egen båt.

Besökare som planerar längre vistelser vid Great Barrier Reef bör också vidta försiktighetsåtgärder eftersom ön inte är utrustad med dricksvatten. Faktum är att enligt Camps Authority för Great Barrier Reef Marine Park bör campare tänka på att ta med sig cirka fem liter vatten per dag och per person.

Hill Inlet

Whitehaven Beach är också känd för sin Hill Inlet, en charmig liten vik där besökare utan tvekan kommer att förundras över den otroliga snurrningen av färger som inträffar varje gång tidvattnen flyttas. Flera turister beskriver skiftningen av tidvattnet som en unik mosaik där den azuriska lagunen smidigt sörjer för den vita kiselsanden. Om du känner dig speciellt äventyrlig kan du också boka en scenisk helikoptertur ovanför Hill Inlet för att se magiken hända ovanifrån. Flera företag erbjuder även sjöfartsturer för att hjälpa dig att uppleva detta unika landskap.

På dessa australienresor kan du också njuta av fågelperspektiv på Great Barrier Reef, samt en massa andra sevärdheter i Australien.

Stora barriärrevet hotell

Många hotell ligger en kort promenad från stranden så det är lätt att uppleva denna stora naturskatt. Boende finns också på några av de många vackra romantiska Great Barrier Reef öarna där ekoturism är ett fokus. Gå från hotellrummet till stranden och revet!

Det finns många bra hotell och orter som ligger längs Queenslandskusten och öarna i Great Barrier Reef, som passar perfekt för en romantisk semester, helgutflykt eller familjesemester.

Great Barrier Reef-regionen erbjuder ett brett urval av boende för alla budgetar som sträcker sig från lyx och avskilda lyxhytter, till budgetalternativ.

flygstolen
Booking.com
Testa även för fler hotell

Leave a reply